Vinurile Urlați

Situarea la aceeași latitudine cu Bordeaux oferă regiunii vini-viticole Dealu Mare posibilitatea de a cultiva următoarele soiuri: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Pelin de Urlați

Pelin Alb Urlați

Băutură aromatizată pe bază de vin, naturală, obținută dintr-un mix de ierburi si fructe: pelin, flori de soc, flori de salcâm, flori de tei, coada șoricelului, mere pădurețe și pere pădurețe, gutui etc., provenite din flora spontană, adăugate după fermentare, componenta principală fiind pelinul.

Vinul este realizat dintr-un cupaj de doua vinuri albe, Fetească Albă si Sauvignon Blanc. Acest cupaj stă trei – patru săptămani la macerat împreună cu mixul de plante și fructe după care este condiționat și pregătit pentru îmbuteliere.

Este un produs tradițional românesc care poate fi echivalentul unor digestive,  mai puțin agresiv datorita nivelului de alcool specific vinului și mai placut datorită gustului dulce amărui.

Poate fi un bun aperitiv și totodată poate fi servit ca desert alături de salate de fructe.

Se servește ca atare răcit la 4 – 6 grade C sau poate fi folosit la prepararea unor cocktail-uri.

Pelin Roșu Urlați

Băutură aromatizată pe bază de vin, naturală, obținută dintr-un mix de ierburi si fructe: pelin, flori de soc, flori de salcâm, flori de tei, coada șoricelului, măceșe, păducele si porumbele, provenite din flora spontană, adăugate după fermentare, componenta principală fiind pelinul.

Vinul este realizat dintr-un cupaj de două vinuri roșii, Fetească Neagră si Cabernet Sauvignon. Acest cupaj stă o lună la macerat împreună cu mixul de plante și fructe după care este condiționat și pregătit pentru îmbuteliere.

Este un produs tradițional românesc care poate fi echivalentul unor digestive,  mai puțin agresiv datorită nivelului de alcool specific vinului și mai placut datorită gustului dulce amărui. Sinergismul dintre uleiurile eterice extrase din plantele aromatizante și vin duce la obținerea unei băuturi prietenoase cu organismul uman cu efecte terapeutice.

Poate fi un bun aperitiv și totodată poate fi servit ca desert alături de salate de fructe.

Se servește ca atare răcit la 4 – 6 grade C sau poate fi folosit la prepararea unor cocktail-uri.

Pelin Rozé Urlați

Băutură aromatizată pe bază de vin, naturală, obținută dintr-un mix de ierburi si fructe: pelin, flori de soc, flori de salcâm, flori de tei, coada șoricelului, măceșe, păducele si porumbele și coji de citrice, adăugate după fermentare, componenta principală fiind pelinul.

Vinul este realizat dintr-un cupaj de două vinuri rozé, Fetească Neagră si Cabernet Sauvignon, vinificate la temperatură controlată joasă 12 – 14 grade C. Acest cupaj stă trei – patru luni la macerat împreună cu mixul de plante și fructe după care este condiționat și pregătit pentru îmbuteliere.

Este un produs tradițional românesc care poate fi echivalentul unor digestive, mai puțin agresiv datorită nivelului de alcool specific vinului și mai plăcut datorită gustului dulce amărui. Sinergismul dintre uleiurile eterice extrase din plantele aromatizante și vin duce la obținerea unei băuturi prietenoase cu organismul uman cu efecte terapeutice.

Poate fi un bun aperitiv și totodată poate fi servit ca desert alături de salate de fructe.

Se servește ca atare răcit la 4 – 6 grade C sau poate fi folosit la prepararea unor cocktail-uri.

Alb, Roșu si Rozé de Urlați

Rozé de Urlați

Cabernet Sauvignon  vinificat rozé natural naște vinuri foarte frumoase.

De această data avem de-a face cu un Cabernet vinificat rozé care este exceptional. Complexul aromatic al Cabernetului virează catre zmeură, căpsuni, iar tanini se rotunjesc și se domolesc lasând loc unui vin lejer si proaspat demisec – Alc 13,5 % Vol.

A se servi răcit la 7 – 10 grade C

Alb de Urlați

Sauvignon Blanc este un soi semi-aromat. Strugurii aleși s-au vinificat  la temperatura controlată de 12 grade C, folosind biotehnologii moderne.

Vinul este sec cu o finețe și un caracter aparte, o aciditate plăcută, un conținut redus de SO2, o culoare galben verzuie,  se simt arome exotice, de citrice, lime, dar și vegetale de ardei verde, flori de salcâm și soc, fructe coapte.

Poate fi asociat cu mâncăruri ușoare: pește, brânzeturi, fructe de mare.

A se servi la temperatura de 7 – 10 grade C.

Se recomandă păstrarea la rece.

Demisec – Alc. 13% Vol.

Roșu de Urlați

Feteasca Neagră este cel mai vechi si răspândit soi autohton – vin din struguri care s-au vinificat  la temperatura controlată de 18 grade C, folosind biotehnologii moderne. Rezultatul este un vin demisec, cu o finețe și un caracter aparte, o aciditate echilibrată, un conținut foarte redus de SO2, o culoare roșu-rubinie. Se simt arome fine de prune uscate, vișine coapte și alte fructe confiate cu note secundare de piper. Poate fi asociat cu carne de miel, porc pregatită la grătar.

 A se servi la 16 – 18 grade C.

Demisec – Alc. 13,5% Vol.

Gama Romanian Wine

Cabernet Rozè Romanian Wine

Cabernet vinificat rozé natural naște vinuri foarte frumoase.
De această dată avem de-a face cu un Cabernet vinificat rozé care este exceptional. Complex aromatic al Cabernetului virează către zmeură, căpsuni, iar tanini se rotunjesc și se domolesc lăsând loc unui vin lejer, proaspăt și in același timp mai masculin decat clasicele merloturi rozé.

Sauvignon Blanc

Acesta este un soi semi-aromat. Strugurii din care este făcut acest vin s-au vinificat la temperatura controlată de 12 grade C folosind biotehnologii moderne.
Vinul este sec cu o finețe și un caracter aparte, o aciditate plăcută, un continut redus de SO2 si o culoare galben-verzuie. Se simt arome exotice, de citrice, lime dar și vegetale de ardei verde, flori de salcâm, soc și fructe coapte.
Poate fi asociat cu mâncăruri ușoare: pește, brânzeturi, fructe de mare.

A se servi răcit la 7 – 10 grade C.

Se recomandă păstrarea la rece.

Feteasca Neagră

Cel mai vechi si răspândit soi autohton, acesta este un vin din struguri vinificați la temperatura controlată de 18 grade C, folosind biotehnologii moderne.
Vinul a fost maturat 6 luni în baric de stejar românesc. Rezultatul este un vin sec, cu o finețe și un caracter aparte, o aciditate echilibrată, un conținut foarte redus de SO2, o culoare roșu-rubinie. Se pot simți arome fine de prune uscate, vișine coapte și alte fructe confiate cu note secundare de piper.

Poate fi asociat cu carne de miel sau porc pregătite la grătar.

A se servi la 17 – 18 grade C.

Gama Urlați

Domeniile Dealu Mare

O gamă de vinuri care reflectă dorința producătorului de a crea vinuri cu un raport calitate – preț cât mai avantajos pentru consumator.
Vinurile sunt vinificate cu tehnologii moderne care permit sa regăsești complexitate, echilibru și tipicitatea soiurilor.
Vinurile roșii sunt maturate in sticlă și parțial învechite în butoaie de stejar românesc. Atât vinurile roșii cât și cele albe provin din struguri culeși selectiv din cele mai bune zone ale plantațiilor
Soiuri disponibile: Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Riesling, Cabernet Sauvignon.

Incantation

Este un vin conceptual, realizat din soiurile Fetească Neagră/ Cabernet Sauvignon/ Merlot. Maturate 9 luni in baric nou din stejar românesc.
Produs in editie limitată, acest vin se adresează colecționarilor, având un potențial de învechire de peste 10 ani de la anul recoltei.
Imaginea acestui vin este o picătură rupestră care simbolizează un ritual șamanic al lumii spiritelor și naturii.
Procentaj 60% Fetească Neagră

Paganus

Este o gamă de vinuri nefiltrate, păstrând un character natural și o tipicitate maximă a soiului. Sunt cele mai bune loturi din fiecare recoltă, vinuri puternice cu conținut ridicat de alcool, dar bine echilibrate prin structură si corp.

Învechit trei luni in baricuri.
Cabernet Sauvignon sec.
Fetească Neagră sec.

Trei Pești

Un cupaj care aduce împreună caracteristicile a trei soiuri: Sauvignon Blanc, Riesling Italian si Fetească Albă într-un ansamblu echilibrat și remarcabil.
Riesling-ul este baricat in butoi de stejar românesc nou timp de 2 luni astfel încât complexul aromatic sa fie foarte pronunțat.
Produs in editie limitata, acest vin se adresează cumpărătorilor cu pretenții.
Procentaj:
Sauvignon Blanc – 60%
Fetească Albă – 20%
Riesling – 20%